Ecologie en economie hand in hand

Het concept "Blue Economy" is ontstaan in 1994 en Carmans was meteen overtuigd van dit concept van wetenschapper Gunter Pauli. Dat houdt in dat alles wat ecologisch is en goed voor het milieu ook economisch verantwoord en haalbaar moet zijn. Niet alleen voor ons als producent maar ook voor onze klanten. Met dit principe in het achterhoofd kunnen wij oplossingen aanbieden die zowel ecologisch als economisch zijn. En tonen we aan dat duurzaamheid ook mogelijk is op een betaalbare manier. Het mooiste voorbeeld daarvan zijn onze eigen BLUEBLOCKS.

Economische voordelen

Voor ons volstaat alleen een lage milieu-impact niet. Er moeten ook andere economische voordelen zijn: bij voorkeur een technisch beter product, dienst of proces, dat makkelijker is in gebruik en zeker niet duurder. Daarom evalueren we in al onze bedrijfsprocessen het effectief gebruik van energie en grondstoffen. We verwerken alle materialen, afvalstoffen en vervuilde grond tot herbruikbare en gereinigde grondstoffen. En dat op één site en met hernieuwbare zon- en windenergie.

Onderzoek

Carmans werkt bovendien samen met externe experts op alle domeinen: van wetenschappelijk onderzoek en techniek tot corporate identity. Ons beleid is ook gebaseerd op moderne managementconcepten zoals Cleantech. Dit is volgens ons en de KU Leuven het produceren van goederen, het leveren van diensten en het uitvoeren van processen met:

  • minimaal gebruik van grondstoffen en minimale milieu-impact
  • hoge energie-efficiëntie en minimale afvalproductie
  • zoveel mogelijk gebruik van hernieuwbare materialen en energie
  • uitzicht op economisch toegevoegde waarde.
Blue Economy

Ben je benieuwd...

...welke inspanningen wij doen om onze producten zo economisch en ecologisch mogelijk te maken?

Contacteer ons voor meer info