Blueblocks, een hoogwaardige toepassing van gerecycleerde materialen

Ons lid Carmans (Lummen) is een pionier. Eerst op vlak van breekinstallaties, grondstabilisatie en biologische en fysiologische grondreiniging. Nu ook op het vlak van de circulaire economie. Met zijn Blueblocks illustreert Carmans dat deze ook in de bouw perfect kan.

Blueblocks zijn megabetonblokken die volledig uit hernieuwbare materialen bestaan en bovendien helemaal met hernieuwbare energie worden geproduceerd. Zelfs bij minder zonnig weer produceren de zonnepanelen op de bedrijfsgebouwen voldoende energie om het productieproces te voeden. Bovendien plant de firma ook nog eens drie windmolens, vertelt gedelegeerd bestuurd Stefan Carmans.

Stefan Carmans: "Al vijftien jaar lang zijn we bezig met het opzetten van een materialen kringloop. Onze grondstoffen halen we uit allerhande afvalstromen, niet alleen uit de sloop, maar bijvoorbeeld ook uit uitgegraven grond. We streven ernaar om deze weer op te waarderen tot hoogwaardige bouwmaterialen. De aarde is een gesloten systeem. Dat willen we in ons productieproces maximaal navolgen."

Artikel uit Bouwbedrijf van de Confederatie Bouw.

Lees het volledige artikel in bijgevoegde pdf.

Blueblocks, een hoogwaardige toepassing van gerecycleerde materialen