Cleantech Community Limburg

Carmans Group lanceerde BLUEBLOCKS op de internationale Dag van de Aarde op 22 april 2015. "De meest CO2-vriendelijke betonblok is het gevolg van doorgedreven “Blue Technology” visie", zegt bedrijfsleider Stefan Carmans.

Ter gelegenheid van de meeting van de Cleantech Community Limburg op 21 april werd een “BLUEBLOCKS”-monument neergezet bij het gebouw van Greenville in Houthalen-Helchteren. Op de foto (vlnr) Luc Driesen (Greenville), Stefan Carmans, burgemeester Alain Yzermans, Yves Liberloo en Etienne Schouterden (Carmans NV)

Gisteravond (21.04.2015) werd in Greenville – center of cleantech – in Houthalen, het gamma betonblokken BLUEBLOCKS officieel gelanceerd door de symbolische overhandiging van een eerste exemplaar aan voorzitter Alain Ysermans en algemeen directeur Luc Driesen van Greenville. Dit betonproduct is gemaakt met hernieuwbare energie en hernieuwbare grondstoffen en is daarom het meest CO2 vriendelijke product in zijn soort, op de markt.

BLUEBLOCKS

Blueblocks zijn betonblokken van de nieuwe generatie. Ze hebben alle kwaliteiten van de bestaande producten en méér. Niet alleen zijn ze perfect geschikt om op- en overslagplaatsen, scheidingswanden en hallen op te bouwen, maar er is ook nog dit: ronde noppen maken plaatsing nog eenvoudiger, gepatenteerde schanskorven maken dat de wanden aangevuld kunnen worden om visuele of akoestische redenen en tenslotte zijn onze blokken gemaakt met hernieuwbare energie en hernieuwbare grondstoffen.

Het gamma omvat 4 basisafmetingen en een 10-tal elementen voor diverse afwerkingen. De grootste blok meet 160L x 80B x 40H. Het overzicht hiervan staat op onze site onder gamma.

AMBITIE

“Wij hebben veel tijd en geld geïnvesteerd om een product zoals BLUEBLOCKS te kunnen maken en lanceren. Nu hebben we de ambitie om dit product bovenaan de lijst te brengen bij alle publieke en private investeerders in op- en overslagplaatsen, containerparken, productbunkers, scheidingswanden en hallen en dergelijke”, zegt Stefan Carmans, “want dit is het meest CO2 vriendelijke product op de markt en als we de klimaatdoelstellingen willen halen, moeten we dit soort producten consequent gaan gebruiken. Geen woorden, maar daden.”

[...] Lees het volledige persbericht in de pdf-file.

Cleantech Community Limburg